dimarts, 15 de maig del 2012


2. LES FONTS D'ENERGIA TRADICIONALS
CLASSIFICACIÓ DE LES FONTS D'ENERGIA
Les fonts d'energia són recursos naturals que, per mitjà de la seva transformació, permeten l'obtenció d'energia per al funcionament de les indústries, els transports i l'ús domèstic. Es clasifiquen en dos grups:

·         Segons la possibilitat
·         Segons la importància económica

FONTS D’ENERGIA RENOVABLES I NO RENOVABLES
·         Les fonts d'energia renovables són pràcticament inexhauribles, com el Sol, l'aigua i el vent.
·         Les fonts d'energia no renovables són les que es troben en quantitats limitades.

FONS D’ENERGIA TRADICIONALS I ALTERNATIVES.
·    Les fonts d'energia tradicionals són les més utilitzades i cobreixen bona part de les necessitats d'un país.   Les fonts d'energia alternatives es fan servir poc perquè encara es troben en fase de recerca i desenvolupament, i perquè és més difícil explotar-les o més car.
2.2 LES FONTA D’ENERGIA TRADICIONALS
·         El carbó. És una roca combustible fòssil, que s'origina a partir de la descomposició de vegetals acumulats i sepultats durant milions d'anys.
·         El petroli. És un líquid oliós que procedeix de la descomposició, durant milions d'anys, de restes de vegetals i animals sepultats; per això, també és un combustible fòssil.
·         El gas natural. Té un origen i una formació semblants al petroli. Es fa servir com a combustible (calefacció i producció d'electricitat) o com a matèria primera en la indústria química.
·         L'energia hidràulica. És la produïda per l'aigua acumulada als pantans. Es fa servir per obtenir electricitat a les centrals hidroelèctriques.
·         L'energia nuclear. L'urani enriquit és el combustible utilitzat en els reactors nuclears, que generen una extraordinària quantitat d'electricitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada