Ramaderia:
TIPUS:
-
Ramaderia tradicional. Acostuma a complementar
l’agricultura, perquè el bestiar; serveix per treballar al camp i produir
adobs. Agricultor = petit bestiar d’ovelles o cabres (els i proporciona llet,
carn i llana). Aquesta agricultura es practica a zones intertropicals (zones monsòniques
i àrees mediterrànies). A les zones molt seques sorgeix la ramaderia de
subsistència (països nòmades). Ramats d’ovelles, camells o cabres.
-
Ramaderia comercial o de
mercat. Ramaderia
comercial: objectiu es vendre la producció al mercat i obtenir-ne el màxim
benefici. (selecció de races, millores en alimentació ...). les noves
tecnologies en refrigeració i congelació afavoreix al transport dels productes.
Es distingeixen en dos grups segons la tècnica de cria:
§ Ramaderia
intensiva: es
practica en explotacions especialitzades. Els animals són criats en estables o
granges (ramaderia estabulada) o es
combina aquest sistema amb l’alimentació en règim de pastura (ramaderia semi estabulada). Es dedica
principalment al bestiar boví.
§ Ramaderia
extensiva: es
practica a llocs on hi ha molt de
terreny de pastura. Hi ha ramats molt nombrosos (oest de Estats Units, la Pampa
d’argentina, Patagònica argentina, Austràlia i la República de Sud - Àfrica).
En aquest tipus de ramaderia es necessita poca mà d’obra, ja que els remats van
per lliure, però necessiten capitals importants que permetin sumar caps de
bestiar i disposar de bones estructures comercials.
ola
ResponEliminaSurf
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
Eliminajuraa
Eliminamoltes gracies tenia un examen molt importan que fer i gracies a aqueta web m'ha sortit be l'examen
ResponElimina*important
Eliminahola guapo
EliminaBiva franko
ResponEliminaarriba españaaa
EliminaOlé!! España <3
EliminaFRANCOOO
Eliminahola
ResponEliminaalguien la xupa?
ResponEliminayo
Eliminadonde vives
Eliminaejeeeeeeeeeeeeee
ResponElimina