dimarts, 22 de maig del 2012


Ramaderia:
TIPUS:
-          Ramaderia tradicional. Acostuma a complementar l’agricultura, perquè el bestiar; serveix per treballar al camp i produir adobs. Agricultor = petit bestiar d’ovelles o cabres (els i proporciona llet, carn i llana). Aquesta agricultura es practica a zones intertropicals (zones monsòniques i àrees mediterrànies). A les zones molt seques sorgeix la ramaderia de subsistència (països nòmades). Ramats d’ovelles, camells o cabres.
-          Ramaderia comercial o de mercatRamaderia comercial: objectiu es vendre la producció al mercat i obtenir-ne el màxim benefici. (selecció de races, millores en alimentació ...). les noves tecnologies en refrigeració i congelació afavoreix al transport dels productes. Es distingeixen en dos grups segons la tècnica de cria:

§  Ramaderia intensiva: es practica en explotacions especialitzades. Els animals són criats en estables o granges (ramaderia estabulada) o es combina aquest sistema amb l’alimentació en règim de pastura (ramaderia semi estabulada). Es dedica principalment al bestiar boví.

§  Ramaderia extensiva: es practica a llocs on hi ha  molt de terreny de pastura. Hi ha ramats molt nombrosos (oest de Estats Units, la Pampa d’argentina, Patagònica argentina, Austràlia i la República de Sud - Àfrica). En aquest tipus de ramaderia es necessita poca mà d’obra, ja que els remats van per lliure, però necessiten capitals importants que permetin sumar caps de bestiar i disposar de bones estructures comercials.



16 comentaris: